Monday, June 13, 2011

new life??...i guess so..

as salam sahabat2 n kwn2 maya ku..lama dah rasanya sy xupdate blog neh...ye lah kann sy nie jrg giler bukak blog nie..kalo trasa je..hehe..tekojut lak ade org suruh sy update blog sy...huhuhu..sapela org 2 ek....:p..tp maybe lps nie sy akan selalu update blog sy nieh..so rajin2 lah tgk yek.syg korg..hek3..(sygla sgt :p)...korg tertny2 xknp ye aq rse nk slalu update blog ku nie?xpelah korg xtny pon aku mmg nk bgtaw..:p..sbb aku skrg nie mr. lonely..(chewah kesepian lah sgt kann)..bolehla dikatakan mcm 2 kot sbb aku skrg nie dduk sorg2 aje kt klang nieh stlh roomate aku pergi meniggalkan ku (xtahan lagi katanya tggl kt sini),aq duk sni abiskn utk practical aku yg terakhir kali sblm aku habis blajar diploma nursing ku di uitm yg kucintai ini..(mata ke atas,tangan ke dada!)...aq jgk nk share kt korg ape yg aku kehidupan baruku yg mungkin xbrp indah tp adventerous kot dduk di kwsn black area nie...dah lme giler kot aku carik umah sewa dkt2 ngan hospital klang neh,tp pyh sugguh nk dpt,last2 aq jmp ads kt mudah.my adela ustaz nie nk sewa bilik,ku pikirkan ustaz mst bilik die chantek pny,kire okla aku bajet an..tp bile aku dtg tgk, pehhhh bilik die mmg mengganggu emosi, mcm dah thp indon setinggan,indon yg jd amah 2 pon mgkin dpt bilik yg lg cun,sigh..cube korg bygkan rumah teres yg 1storey pas2 ade 4 blik direnovate jd rumah teres 2storey n ade 9 bilik,kalo xsilap kiraan aku lah,mmg untung gila lah kann "ustaz" 2,nk naek 2nd storey 2 kne naek tgga ala2 nk pnjt kelapa kot,so die dah deduct area dapur n beranda n siling kot,part2 yg die tmbh bilik 2 dinding die gune playwood je kot,jiwa kelukaan aku rasa duk tgk,ikutkan ati nk gak aku bli simen pas2 watkan dinding yg selyknye utuk bilik nie,ahh bajet nk duduk smpi bertaun pulak aku..huhuh...aq mule2 xsgka ade rumah sewa mcm nie weh,agak2 dibenarkan2 undang2 x eh korg?,kne tny bdk2 architect nie,kalo xbenarkan aku nk report kt majlis perbandaran klang lepas aku abis prac nie,mse prac kn aq nk ddk lagi,hahahah jhtnye aku,bkn ape aq rasa "ustaz" yg sewakan bilik nie xpatut wat bilik sewa mcm nie,harga standard je mcm bilik2 laen..huhuh..korg mst xsgke aku sggup dduk kt bilik mcm nie...xpyh byk crite,meh tgk bilik aku yg xbrp nk membahagiakn hati tuh,..aku crite nie bkn nk mengeluh,juz nk let u know how i feel in there, but i will take it as a challenge k!see u next entry.:)

locker ku yg agak usangtp bolehla ttup tp xleh kunci.huhuh
tilam yg alhamdulillah bolehla aku nk tido
dinding playwood yg membuatkan sayu mataku memandang

4 comments:

hawa said...

gambar-gambar tu menarik. XD

Only this Girl said...

Salam...kesian gak eh..agak cm bilik tuk orang pelarian... mmg x de pilihan lain ke??

ciwen said...

hawa,menarek lah sgt..haha..nnt nk upload ruangan2 laen larh..:p

ciwen said...

wslm..tau xpe kann...mcm rumah tuuutttt pon ade..heheh...pilihan ade..tgkla nnt cene...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...